|
|
|
|
|
Zdravo, imam fenomenalno ime, kako stvoriti privlačnu robnu marku : O autoru |
|
|
Osnivač firme za davanje imena Eat MY Words, Alexandra Watkins je priznati stručnjak za zvučna imena brendova. Zanimljiva je gošća televizijskih emisija. Često je citiraju u štampi, a predstavljena je i u vodećim publikacijama, kao što su Wall Street journal, Inc. i Entrepreneur. Alexandra je popularni predavač na MBA programima, bila je često gost na Stanford Graduate School of Business , San Francisco State University i USF School of Management i njihovog udruženja učenika. Takođe je predavala početnicima u agenciji Procter & Gamble, zaposlenima u UnCollege, In-House Agency Forum, General Assembly, itd.
Prvi put se upustila u davanje imena kada ju je GAP angažovao da smisli imena za njihovu prvu liniju proizvoda za negu tela. Ubrzo potom, ušla je u posao radeći na svoj način u odličnoj ekipi za brendiranje Landor putem sajta Match.com. Sa svojim svežim, nekonvencionalnim stilom u davanju imena, Alexandra je ubrzo postala neizbežan izvor mnogobrojnim firmama za brendiranje i davanje imena širom zemlje. A Landor joj je dao dovoljno posla da otvori sopstvenu firmu. Od tada, smišlja hiljade imena za grickalice, software, losione za zaštitu od sunca, sajtove društvenih mreža, sportsku odeću, obuću, slatkiše i morsku hranu. Dala je imena i mnogim stvarima koje ljude goje i opijaju, uključujući nacionalno priznat čizburger sa slaninom (koji, gle ironije, ovde mora da ostane bezimen).
Pre Eat My Words, Alexandra je bila i autor reklamnih tekstova. Radila je u vodećim propagandnim agencijama severno i južno od Zapadne obale, od toga pet godina u Ogilvy and Mather, gde je pomogla lansiranju Microsoft Windows i naučila jezik kompjuteraša. Sredinom devedesetih uskočila je u tačka com mašinu za pravljenje novca i bila u njoj sve do njihovog kraha. Alexandra je uzela novac, otišla i provela godine u Australiji, na Novom Zelandu, Baliju i Fidžiju. Po povratku je otkrila svoju strast za davanje imena i ubrzo je osnovan Eat My Words.
Kad god može Alexandra skuplja pečate u pasošu. Prošla je četrdesetpet zemalja na šest kontinenata, gde je uživala u lokalnim specijalitetima, kao što su veverica na roštilju u Tanzaniji, karpaćo od noja u Južnoj Africi, smrznuto meso od kamile u Libiji i marinirani jastog u Kubi. Omiljeno jelo joj je Jif puter od kikirikija, na kojem je preživela dva dana na dalekom ostvu Amantani na jezeru Titicaca u Peruu.
Sada planira nove avanture.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
KNJIGE KOJE ZARADJUJU |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|